Verbouwing 2014

februari 2014

Na een ingrijpende verbouwing van 3 1/2 week zijn we weer open. 
Trots zijn we op onze geheel vernieuwde slagerij.

Nieuwjaarsduik 2011

01-01-2011

De 3 nichtjes wilden het jaar goed beginnen.
Maar natuurlijk wel met een keurslager worst.
Marjolein, Marije en Amy Hoek, geweldig dat jullie het koude water hebben getrotseerd!

Ballonvaart 2010

01-07-2010

De weersverwachtingen zijn goed, dus op 1 juli is het zover en de keurslagerballon vertekt vanaf Quick Boys voor een vaart over eigen dorp.
Het opblazen van de ballon is al een happening op zich. 
De eerste kriebels in de onderbuik borrelen op, spannend maar wel gaaf.
Nog even "droog"  oefenen, wie moet waar staan en wat te doen bij de landing.

Allemaal instappen, de gasfles wordt opengetrokken, de ankers worden losgegooid en ..........we varen.
Al snel wordt de groene grasmat van Quick boys kleiner en blijven er playmobil poppetjes over.

We kijken op en kijken uit over het dorp, de kerken, het strand en de zee.
De wind voert ons richting Leiden, we varen over het dorp, Katwijk binnen en Valkenburg.

En dan..........draait de wind, er wordt gezocht door de ballonvaarder op welke hoogte de juiste windrichting is.
Maar we gaan alleen maar west over, en een nat pak is geen optie.

We moeten landen.
Er wordt contact opgenomen met vliegveld Valkenburg, daar landen is geen probleem

Totdat we aan de grond staan, al snel staat er bewaking bij de ballon, we mogen er niet uit en foto's worden gewist.
Uiteindelijk mogen we onder begeleiding het vliegkamp verlaten.

En vind de luchtdoop met champagne net buiten het vliegkamp plaats.

Een GEWELDIGE ervaring

40 jaar Keurslager

mei 2010


Onlangs vierde slagerij Vooys dat de winkel maar liefst veertig jaar te boek mag staan als keurslager. Eigenaar Jan Hoek heeft het groots gevierd. “We wilden het samen met onze klanten vieren met een receptie op het strand”. Maar liefst driehonderd gasten uit de vaste clientèle waren te vinden op de barbecue bij strandpaviljoen ’t Wantveld.

Eigenaar Jan Hoek kwam als 13-jarige in de zaak van Just Vooys. “Mijn vader bracht me hij Vooys en zei: “Hij wil geen visser worden, misschien kan hij bij jou komen werken”. Ik werkte na schooltijd in de slagerij. Een beetje helpen met schoonmaken en uitbenen. Sinds zo’n eenentwintig jaar werk ik er fulltime. In 1996 werd ik compagnon van Vooys en sinds 2000 ben ik eigenaar. “Dus eigenlijk is er nòg een jubileum.
In al die jaren te hebben gewerkt in het slagersvak is er een flink stuk liefde voor het vak gekomen  bij Jan. Praat met Jan over het vak en je bent meteen overtuigd van een stuk vakmanschap en passie voor het ambacht. De vitrines in de winkel onderstrepen dat beeld nog eens overduidelijk. Jan koopt zijn koeien zelf in bij een mesterij. Dit waarborgt de kwaliteit en een stukje traditioneel vakmanschap. Tegen alle traditie in is het assortiment sterk uitgebreid: Hoek:”In twintig jaar tijd is het assortiment vervijfvoudigd. Kijk alleen maar naar de vleeswaren. Vroeger was er ham, nu kun je ham kopen op verschillende manieren".
Veertig jaar prijkt het keurslagers- logo op de pui van de winkel. Dit keurslagerschap gaat een stuk verder dan alleen een mooi logo. 'Het is een kapstok van een aantal regels waaraan je je hebt te houden", vertelt Jan. “Regionaal hebben we ook regelmatig overleg over thema's en de nieuwste trends met collega's en kijken we bij elkaar in de keuken. De klanten weten de keurslager ook te waarderen. Niet voor niets kreeg de keten de ING Retailprijs 2009. Je ziet het als je het als slagersspeciaalzaak goed doet. De mensen blijven gewoon bij je komen. Je moet je natuurlijk wel onderscheiden met een constante kwaliteit."

Ballonvaart

Aan het jubileum was een prijsvraag verbonden. Zeven klanten wonnen een ballonvaart door deze in te vullen. Op de feestavond vielen nog eens drie klanten in de prijzen. Deze mogen meevliegen met de keurslagerballon die opstijgt van sportpark Nieuw Zuid op 1, 2 of 3 juli. Dit hangt af van de wind- kracht en -richting.
Op deze dagen is er een ballonvaartfeest, georganiseerd door Oranjevereniging Katwijk aan zee. Natuurlijk is Jan Hoek paraat met lekkernijen voor de opvarenden.

Kleuters op visite bij Vooys

Worstmakertjes in spé bij keurslagerij Vooys.

Dinsdag was het dan zover, een kleuterklas van de Farèlschool ging op bezoek bij keurslager Vooys. Slager Jan hoek kwam om ½ 2 in de klas en had voor alle kinderen een wit schort en een mutje. De klas werd in 2 groepen verdeeld en omstebeurt mochten ze mee naar de overkant, naar de slagerij.  
 

Daar aangekomen legde slager Jan uit wat ze gingen doen. Allereerst slavinken maken, alle kinderen kregen een klomp gehakt en moesten dat in vieren delen. Dat valt nog niet mee, om 4 gelijke stukken te maken. Daar moest je dan mooie gehaktballen van draaien en die vervolgens weer uitrollen tot een worstje. Dan kwam de truc van het inrollen in ontbijtspek, officieel gebeurt dat met 3 plakjes, maar ontbijtspek kleddert (volgens een vd kinderen) helemaal in elkaar. Dus sommige kinderen hadden wel 4,5 of 6 plakjes nodig. Uiteindelijk is het iedereen gelukt om 4 mooie slavinken te maken.

Na de slavinken werden er nog pizza’s gemaakt, de kinderen mochten naar eigen smaak pizza’s maken, met bijv héééééééééééél veel kaas en salami want dat was zo lekker en geen champignons. Andere kinderen kozen voor geen kaas maar wel lekker veel ham en ananas en paprika. Zo kon ieder kind zijn eigen favoriete pizza maken. Na afloop van de middag kwam slager jan nog even in de klas met allemaal warme stukjes pizza. En kon iedereen alvast voorproeven voor thuis. Alle kinderen kregen een tasje mee met hun 4 eigengemaakte slavinken en pizza en een mooie oranje keurslager voetbal.

Vooys, keurslager

Koninginneweg 59
2225 HJ Katwijk
0714013200

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 07:30 - 16:00
zondag Gesloten