Niets is fijner dan een mooie zomerdag afsluiten met een barbecue! Zijn jullie samen of verwacht u een grote groep? Eten er kinderen mee? Of mensen met een uitgesproken smaakvoorkeur? Wij bieden voor ieder wat wils. Kies uit onze speciale barbecue-pakketten. Of stel zelf een pakket samen. En vul die aan met onze dagverse salades en sauzen. Samen maken we er een heerlijke zomer van.  

BARBECUE

BARBECUE

Vaak leggen we vlees op de barbecue dat snel klaar is. Hamburgers, voorgegaarde kip, worsten, spiesjes of koteletten zijn vlak boven hete kolen in een mum van tijd klaar. Maar barbecueën kan ook 'slow', bijvoorbeeld met grotere stukken vlees die op lagere temperatuur langzaam garen. De Keurslager maakt van elke barbecue een succes.

BBQ schotel ‘Standaard’

  • 3 saté
  • Hamburger
  • Shaslick
  • Barbecueworstje of piri piri spies
  • Karbonade

p.p. € 9,25  (2 saté € 8,45)

BBQ schotel ‘Exclusief’

  • 3 saté
  • Pepersteak
  • Shaslick
  • Kip op stok
  • Piri piri spies

p.p. € 11,50 (2 saté € 9,70)

BBQ schotel ‘De Luxe’

  • Varkenshaasspies
  • Ribeye
  • Oriëntaalse kipdijspies
  • Biefstukspies
  • Hamburger

p.p. € 13,75

BBQ schotel ‘Junior’

  • 2 saté
  • Grillspies
  • Worstje
  • Hamburger

p.p. € 5,95

BBQ schotel ‘Meatlovers’

  • Black Agnus burger
  • Iberico secreto
  • Spies van de flat ironsteak
  • Kippendijspies
  • Varkenshaasspies

p.p. € 14,95

BBQ spiesjes
BBQ hamburger

Vegetarisch barbecue

Pakket van spiesen, saté en burger, eventueel te
combineren met het saladepakket ‘De luxe’.

p.p. € 7,95

BBQ buffet

Laat u verrassen door de chef met een culinaire BBQ. Luxe spiesen en vleessoorten, compleet gemaakt met fruit, rauwkost, salades en sauzen. In overleg stellen wij een mooi assortiment voor u samen.

Vanaf 25 personen
p.p.€ 21,95

Saladepakket ‘Junior’

Salade, diverse sauzen, stokbrood, kruidenboter, bordjes en bestek.

p.p. € 3,95

Saladepakket ‘Standaard’

Huzarensalade, diverse sauzen, stokbrood, kruidenboter, bordjes en luxe bestek.

p.p. € 6,50

Saladepakket ‘Exclusief’

Huzarensalade, kartoffelsalade, diverse sauzen, stokbrood, kruidenboter, bordjes en luxe bestek.
p.p. € 6,95

Saladepakket ‘De Luxe’

Rauwkost, pastasalade, fruitsalade, diverse sauzen, diverse broden, tapenade, kruidenboter, bordjes en luxe bestek.

p.p. € 8,25

gas-bbq-boudrie-liggend

Gebruik gas-BBQ

Wanneer u bij ons uw vleespakket afneemt. Kunt u er een gasbbq bij lenen.
Op 1 gasbbq kunt u met ongveveer 20 personen bbq-en.
U betaald voor het gebruik € 25,00  ( = €15,- gas + €10,- schoonmaken)

Voor het brengen en halen van de bbq rekenen wij € 7,50 bezorgkosten.

 

De beste barbecuetips

Wil jij net zo barbecueën als wij? Met een goede voorbereiding – én de nodige oefening – moet dat zeker lukken. We hebben de volgende tips voor je:
 

  1. Plaats de barbecue op een stevige, onbrandbare ondergrond.
  2. Steek de barbecue tenminste 1 uur van tevoren aan.
  3. Ga als volgt te werk: leg een bergje houtskool in de barbecue. En plaats daar aanmaakblokjes tussen. Steek de aanmaakblokjes aan. Op het moment dat de houtskool goed gloeit, kunnen de kolen over de barbecue verspreid worden. Raadpleeg ook de aanwijzingen op de verpakking van de barbecue / houtskool / aanmaakblokjes.
  4. Zijn de vlammen gedoofd? En zijn de houtskool of briketten grijs van kleur? Dan heeft de barbecue de juiste hitte bereikt om het vlees mooi te grillen.
  5. Voeg wel tijdig nieuwe kolen toe. Dan hoef je de barbecue niet opnieuw aan te steken.
  6. Gebruik een tang, dus geen vork, om het vlees op het rooster te leggen. En om het te keren. Zo blijven de vleessappen bewaard in het vlees.
  7. Dep gemarineerd vlees – voordat je het roostert – goed droog met keukenpapier.
  8. Strooi van tevoren nooit zout op het vlees. Dan verschijnt er vocht, dat het bruin worden bemoeilijkt.
  9. Geef het vlees de tijd om bruin te worden. Teveel om en om draaien is niet goed.
  10. Door het vlees op het rooster regelmatig met olie te bestrijken, blijft het sappiger.
  11. Trek vlees dat aan het rooster kleeft niet los. Laat het even liggen, het laat vanzelf los. Is het gerecht toch aangebrand? Snijd de verbrande randjes eraf.
  12. Gebruik je een houtskoolbarbecue? Dan moet vlees, dat de meeste hitte nodig heeft, als eerste worden geroosterd.
  13. Bij een barbecue met een verstelbaar rooster kun je de temperatuur regelen door het rooster hoger of lager te plaatsen.
  14. Werk je met een elektrische barbecue? Leg het snoer stevig vast op de grond. En pas op met regen.
  15. Voor de gasbarbecue geldt dat de gasfles rechtop naast de barbecue moet worden geplaatst.

 

Slow of snel?

Slow of snel?

Of u nu veel of weinig tijd hebt, u kunt altijd lekker eten rondom de barbecue. In geval van langzaam garen – beter bekend als slow cooking – sluit u de barbecue af met een deksel. En zorgt u voor voldoende afstand tussen de kooltjes en het vlees. Deze methode is heel geschikt voor het garen van bijvoorbeeld een hele kip. Of een groot stuk rundvlees. Heeft u niet zoveel tijd? Kies dan voor hamburgers, voorgegaarde kip, worstjes en biefstuk. Deze vleessoorten zijn namelijk supersnel gaar boven de hete kolen!

Barbecuebrochure 2022

Vooys, keurslager

Koninginneweg 59
2225 HJ Katwijk
0714013200

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 07:30 - 16:00
zondag Gesloten