Een lekker gekruide kip uit de oven, een gemarineerde kipsaté of een klassieke, zacht gestoofde coq-au-vin. Met kip kun je alle kanten uit. Ook in wereldgerechten, zoals een Mexicaanse wrap of Thaise curry. Maar wat bepaalt nou de smaak en de kwaliteit?
Bewust betere kip van eigen bodem. Gildehoen is een nieuwe manier van kippen houden in Nederland. Het vlees is afkomstig van het Hubbard-ras, een langzaam groeiend ras. De kippen krijgen meer leefruimte en tijd om op te groeien, in ruime stallen. Tijdens de controles wordt voer gestrooid om het scharrelen te stimuleren. Balen stro op de grond zorgen voor extra afleiding in de stal. Hierdoor zijn de kippen minder gevoelig voor ziektes. Hierdoor kan het gebruik van antibiotica zo laag mogelijk gehouden worden, het dierwelzijn staat hier voorop.
Het natuurlijke ritme waarin de kippen opgroeien, het plantaardige voedsel dat ze krijgen en het langzaam groeiend kippenras, maakt dat de Gildehoen Kip naar echte kip smaakt.
Proef het verschil.