Snel naar
Inhoud

Rundvlees

Onze koeien

Ons vlees komt van onze vaste mester uit Polsbroek, Jan laat zien hoe ontspannen onze dames zijn ;-). Voorjaar 2015 zijn wij met een groep klanten naar de boer geweest, iedereen was laaiend enthousiast, dus dit jaar gaan we weer!
Houd onze facebookpagina in de gaten, om als eerste op de hoogte te zijn van onze activiteiten.
Meer filmpjes over worstmakerij, workshops en kerstdiner's vindt u onder het kopje films.

Botermals rundvlees is één van de pijlers van de Keurslagers. Eigenlijk wel logisch als je bedenkt hoe lekker rundvlees is. En dan hebben we het zeker niet alleen over de kogelbiefstuk en het rundergehakt, maar ook over al dat heerlijke stoofvlees dat het rund ons biedt.

Zoals het ’n vakman betaamt, staat bij ons de zorg voor de beste kwaliteit vlees hoog in ’t vaandel. Daarom houden we de inkoop van ons rundvlees graag in eigen hand. Dit vlees voldoet aan speciale eisen op het gebied van afkomst, voeding, gezondheid en welzijn. Hierdoor weet je dat je bij Keurslager Vooys altijd verzekerd bent van een veilig en vertrouwd stukje rundvlees.

Ons Rivierenlander Rundvlees is afkomstig van onze huismester, firma gebr. De Ruyter uit Polsbroek. Hier groeien de beesten op de Zuid Hollandse weilanden. In de zomer periode lopen zij vrij rond op de weilanden, en in de winterperiode hebben de dieren onderdak in comfortabele strostallen. De rassen waarmee gefokt wordt zijn geselecteerd vanwege de fijne vleesstructuur. Door prima  leefomstandigheden en een uitgebalanceerde voeding zijn wij gegarandeerd van vlees van een zeer constante kwaliteit en een zeer constante smaak.

Lees hier iets meer over de diverse soorten rundvlees.

Speciaal aanbevolen: Dry Aged Cote de Boeuff
Wij beschikken in onze pas verbouwde slagerij over een speciale rijpingscel. Het rijpen van het rundvlees gebeurt in de rijpingscel, waar de omstandigheden ervoor zorgen dat het vocht in het vlees verdampt en het spierweefsel afneemt. Het vlees rijpt op het bot, wat de smaak ten goede komt.

In de rijpingscel worden zowel temperatuur (0-1 °C) als luchtvochtigheid (85%) nauwlettend in de gaten gehouden. Bij deze omstandigheden worden eiwitten omgezet in aminozuren en raakt het vlees tot 30% van het vocht kwijt. Hierdoor krijgt het vlees een meer uitgesproken smaak. Doordat er daarnaast een afbraak van collageen plaatsvindt en de pH-waarde van het vlees is daalt, wordt het vlees malser. Dit alles draagt eraan bij dat het vlees een veel intensere smaak krijgt en uiterst mals wordt.

Als het vlees uit de rijpingscel komt is het niet meteen klaar voor consumptie. Het vlees wordt schoongemaakt - door het indrogen wordt de buitenkant van het vlees namelijk hard en droog - en van het bot gehaald.

De Côte de Boeuff is een stuk vlees wat u zeker eens moet proberen het is een 6 weken gerijpt stuk vlees van ons eigen “Rivierenlander Rund”

Dit vlees is 6-8 weken gerijpt in het bot, waardoor het zeer mals wordt en er een heerlijke vleessmaak ontstaat.

Qua kruiden heeft dit vlees niet veel nodig, zout en peper, meer niet, het vlees heeft van zichzelf al smaak genoeg.
U kunt het vlees grillen direct boven de kolen, op het gietijzeren rooster van de Big Green Egg of een ander gesloten barbecue systeem, dat geeft mooie grillmarks en een lekker krokant korstje, en een heerlijke houtskool smaak. U kunt dit stuk natuurlijk ook heel goed bereiden in de 'grillpan'.

Eet smakelijk !

ijzonderheden Baklappen worden van magere rundvleesdelen gesneden. Het vlees kan zowel gaar als rosé gegeten worden. Smaakidee Laurier Kruidnagel Wist u dat... Baklapjes ook wel bieflapjes genoemd worden? Voedingswaarde
Per 100 g onbereid:
Energie: 108 kcal
Eiwit: 22.6 gram
Vet: 1.9 gram
IJzer: 1.6 milligram
bakken ± 5-10 min.   Recept